Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
08 Eylül 2010, 13:59:38
Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
Duyurular: PROTEL Forum henüz test aşamasındadır, ancak şimdiden üye olabilir ve soru sorabilirsiniz.

+  PROTEL Forum
|-+  İletişim Teknolojileri ile ilgili konular
| |-+  Uydu-TV, Kablo-TV, Karasal-TV (DVB-S, DVB-S2, DVB-C, DVB-T, DVB-T2, DVB-H)
| | |-+  Otel ve site ortak anten sistemlerinde DVB-T ile dağıtım yapmak
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Otel ve site ortak anten sistemlerinde DVB-T ile dağıtım yapmak  (Okunma Sayısı 732 defa)
MuradO
Yönetici
Yeni Üye

Site
« : 06 Eylül 2009, 15:41:30 »

Kablo-TV sistemlerinde dijital uydu kanalları paketler halinde QAM (DVB-C) formatına dönüştürülerek dağıtılır. Türksat kablo-TV QAM ve bazı özel uygulamalarda bu yöntem kullanılır. Yayınları izlemek için QAM-SetTopBox (Sayısal Kablo Alıcısı) gereklidir.

Bir başka uygulama, uydu transponderlerini 950-2250 MHz bandında dağıtıma vermektir. Bu uygulamada transponderler uydudan geldikleri frekansta kabloya verilebilecekleri gibi, IF/IF dönüştürücüler yardımıyla farklı bir frekansta da dağıtılabilir. Sitelere Digitürk dağıtımında bu yöntem yaygın olarak kullanılmaktadır. Yayınları izlemek için Sayısal Uydu Alıcısı gereklidir.

Ancak bizce oldukça ilginç bir yöntem, site dağıtımında DVB-T kullanmaktır: Uydudan gelen transponderler komple veya kısmi olarak DVB-T'ye dönüştürülüp dağıtıma verilmektedir. Kombine bir MPEG-2 encoder/multiplexer/modülatör ünitesi ile lokal kaynaklarda gelen audio/video yayınları da paketler halinde DVB-T olarak dağıtılabilmektedir. DVB-T dağıtımın en önemli avantajı, yeni nesil LCD televizyonların dijital tünerlerini kullanarak, harici bir kutu olmadan izlenebilmesidir. Dolayısıyla analog-tv'de olduğu gibi, evdeki bütün (dijital tünerli) televizyonlar yayınları izleyebileceklerdir.

DVB-T dağıtım konusunda firmalarımızdan PROMAX, TELEVES ve BLANKOM şimdiden ilginç ve hesaplı çözümler sunmaktadır. DEKTEC, bilgisayara takılan PCI kartı şeklinde, DVB-T ve DVB-T2 modülatör üretmektedir.

DVB-T dağıtım konusunda bize danışabilirsiniz. Herkesi ilgilendirebileceğini düşündüğünüz sorularınız için PROTEL Forum sayfalarımızı kullanabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2009, 16:25:30 Gönderen: MuradO » Kayıtlı

Murad ÖNOL

PROTEL Elektronik Ürünler Paz.Tic..Ltd.Şti.
Perpa, B-Blok, 2.Kat, No: 63
34385 Okmeydanı - İSTANBUL

Tel: (212) 221 80 60
E-posta: protel@protelturkey.com
Kurumsal web: www.protelturkey.com
İnternet üzerinde alışveriş: www.protel-elektronik.com
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!